Mikael Odenberg inledde anförandet om FRA-förslaget med orden "i dag tar vi ett viktigt steg för att förbättra den enskildes personliga integritet".
Mikael Odenberg har uppenbarligen en totalt motstående uppfattning mot mig vad de två små orden "personlig integritet" innebär. För mig kan min personliga integritet omöjligen stärkas genom att man väljer att övervaka den kommunikation jag deltar i. Det borde inte vara något tvivel om att FRA-förslaget inskränker den personliga integriteten, och alltså borde jag istället få höra vilka anledningar man har sett som gör att man tycker att sådana inskränkningar ändå är acceptabla (för jag förstår att sådana avvägningar ibland ändå behöver göras). Fast det känner jag på mig att jag inte kommer få reda på, med tanke på hur förslaget introducerades idag.
Under tiden: Skriv på namninsamlingen mot förslaget här.
2 kommentarer:
Det är bra att du trycker till Odenberg. Ligg på ditt eget parti också, det finns många som känner sig väldigt väldigt svikna av c-riksdagsmän som Johan Linander och Fredrick Federley, som inte opponerat sig utan tvärtom tycks stå bakom lagen. Och Anders Swärd, f.d. centerpartistisk riksdagsman, gjorde mycket förvånande uttalanden i Studio Ett, vilket jag tar upp på min blogg. Jag hoppas ni tar en rejäl debatt om detta i partiet och kommer till sans.
Det verkar ha blivit en fråga som främst märks genom gräsrötter (och alldeles speciellt genom "amatörbloggare" - de har väl mer IT-kunskaper...).
Hur som helst, det pågår redan debatt även på vårt intranät, tyvärr är inte "höjdarna" riktigt inblandade. Även de som ändå lutar för förslaget har dock uttalat sig för att en bordläggning förmodligen vore ganska bra, så förslaget hinner diskuteras igenom. Både Johan Linander och Annie Johansson, till exempel. Antagligen är det lite feghet inblandad också, samtliga regeringsmedlemmar är ju tydligen överens och det är inte så himla lätt att gå emot sitt eget parti...
Johan Linander är för övrigt borta från riksdagsarbetet för tillfället, eftersom han är föräldraledig, så han kommer antagligen inte att driva frågan (även om till och med han varit oväntat tam på sin blogg). Nåväl, vi ska nog hoppas på bordläggning i ett år och att man inser problemen under tiden...
Skicka en kommentar